billighemsida.blogg.se

Hej! Jag är en webbutvecklare som med den här bloggen vill dela med mig av tips och trix till dig som också är intresserad av att skapa hemsidor. Jag har testat många bra och billiga tjänster varav vissa faktiskt är helt gratis.

10 tjänster för att skapa hemsida och blogg

Publicerad 2014-05-11 19:21:19 i Bloggar, Hemsidor, Webbutveckling,

 
Många tror att det behöver vara dyrt att skaffa en egen hemsida. Det är vanligt att folk tror att man måste skaffa ett webbhotell och domännamn och betala dyra månadskostnader. Så är det faktiskt inte. Det finns tjänster man kan använda där man bygger sin hemsida direkt i webbläsaren ungefär som när man bloggar hos en bloggtjänst. Skillnaden mot att blogga är att dessa system som man kan bygga hemsidor med oftast innehåller mycket mer funktionalitet. Du har mycket större möjligheter att styra över hur din hemsida ska vara uppbyggd och vilka sidor den ska innehålla. Denna typ av tjänster har funnits i många år, men det är först de senaste 5 åren ungefär som dessa tjänster har börjat hålla så pass hög kvalitet att det känns meningsfullt att använda dem. Här kommer jag lista mina 10 favorittjänster för att skapa hemsida och blogg.
 

Webnode (Hemsida)

Webnode är ett riktigt vasst verktyg som du kan skapa både hemsida och blogg med. Detta är min egna personliga favorit eftersom man får så mycket funktionalitet i gratisversionen. Det är också väldigt enkelt att använda och känns stabilt. Det är aldrig några långa laddningstider.

Läs mer på Gratishemsidor.nu

 

Webydo (Hemsida)

Webydo är ett nytt verktyg med rötter i Israel. Detta verktyg riktar sig mer till den som redan är bekant med denna typ av verktyg då det är lite mer avancerat. Det är dock väldigt enkelt att använda och fungerar fantastiskt bra.

Läs mer på Gratishemsidor.nu

 

Blogg.se (Blogg)

Blogg.se är verktyget som används för att skapa denna bloggen. Ett bloggverktyg har den fördelen att det är extremt enkelt. På bara någon minut så har du skapat din egen sida och kan börja publicera inlägg. Blogg.se har också lite extra intressanta funktioner som andra bloggnätverk saknas. Dessa funktioner får din blogg att synas lite bättre och få fler besökare.

 

Blogg123 (Blogg)

Blogg123 är ett Wordpress-baserat bloggverktyg som grundades under 2013. Även här finns många väldigt intressanta funktioner och sökmotoroptimeringen för de bloggar du skapar här blir riktigt bra. Eftersom det är baserat på Wordpress så får man också möjligheten att lägga upp sin blogg som en hemsida om man vill.

Gå till Blogg123

 

Weebly (Hemsida)

Weebly är ett verktyg som har varit med ett tag. I weebly bygger man upp sin sida genom att dra olika komponenter till sin sida och fylla på med texter och bilder. Det är väldigt lätt och roligt att arbeta med Weebly och man har snabbt skapat upp en snygg sida.

Läs mer på Gratishemsidor.nu

 

Jimdo (Hemsida)

Jimdo är även det ett verktyg som har några år på nacken, men under dessa år så har inte utvecklingen stått still. Jimdo har löpande fått nya funktioner och de har nu en riktigt intressant tjänst som är klart värd att testa.

Läs mer på Gratishemsidor.nu

 

Blogger (Blogg)

Blogger är ett bloggnätverk som har blivit uppköpt av Google. Blogger är som alla Googles produkter väldigt genomtänkt och logiskt uppbyggt. De bloggar du skapar med Blogger blir väldigt stilrena och snabbladdade. Har du inte ännu testat blogger så bör du göra det.

Läs mer på Gratishemsidor.nu

 

Devote (Blogg)

Devote är ytterligare ett svenskt bloggnätverk och är förmodligen det största och mest uppskattade. Devote har en tydlig inriktning på mode och design och större delen av besökarna är ungdomar av det kvinnliga könet.

Läs mer på Gratishemsidor.nu

 

Tripod (Hemsida)

Tripod är en riktig drake i sammanhanget. Tripod har funnits ända sedan 90-talet men fungerar fortfarande bra att använda. Tripod har så klart inte stått still i utvecklingen sedan dess utan har hängt med de andra nyskapande tjänsterna och har nu en riktigt bra plattform. Nackdelen med Tripod är att de hemsidor man skapar får lite för mycket reklam på sig. Här finns en sida skapad med Tripod för att du ska få en uppfattning om hur det kan bli.

Läs mer på Gratishemsidor.nu

 

Webs (Hemsida)

Webs är ett stabilt verktyg och ett av de absolut mest använda. Det är extremt stort i USA och jag kan förstå varför. Direkt när man skapar sitt konto på Webs så får man möjlighet att titta på en instruktionsfilm för att förstå alla funktioner och möjligheter på en gång. Väldigt smart löst.

Läs mer på Gratishemsidor.nu

 

Har du ett nystartat företag eller en förening och funderar på en prisvärd lösning för att skaffa hemsida? Testa då först någon av dessa tjänster för att se om det duger för ditt ändamål. I så fall så kommer du spara en rejäl slant.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela