billighemsida.blogg.se

Hej! Jag är en webbutvecklare som med den här bloggen vill dela med mig av tips och trix till dig som också är intresserad av att skapa hemsidor. Jag har testat många bra och billiga tjänster varav vissa faktiskt är helt gratis.

Lär dig bygga professionella hemsidor

Publicerad 2013-11-02 19:44:00 i Hemsidor, Webbutveckling,

Att lära sig bygga professionella hemsidor från grunden tar många år och ju mer erfarenhet du har desto bättre. Det finns dock flera väldigt bra sidor som innehåller information för att komma igång.

Webbstjärnan

Webbstjärnan innehåller mängder av information om hur man bygger webbsidor. Webbstjärnan är en del av .SE som ansvarar för den svenska toppdomänen .se. I grunden är Webbstjärnan en tävling som lärare och elever kan vara med i för att lära sig om webbutveckling. Det finns dock ingenting som hindrar dig, som på egen hand vill lära dig, från att ta del av information. Här har Webbstjärnan publicerat jättebra guider om hur man gör webb.
 
Med Webbstjärnans hjälp kan du lära dig många viktiga delar om hur du bygger webbsidor. Webbstjärnan innehåller väldigt mycket information och har stor bredd på sitt innehåll. Vill du gräva djupare inom vissa delar så får du leta efter informationen på annat håll.
 

Sweclockers forum guide

På Sweclockers forum finns en väldigt bra guide över grunderna i de viktigaste språken för att bygga hemsidor. HTML och CSS. På Sweclockers finns väldigt duktiga och engagerade medlemmar som ofta är väldigt hjälpsamma om man behöver ställa frågor. Här hittar du Sweclockers webbutvecklingsguide.
 

Lär dig koda dynamiska webbplatser

Vill man koda dynamiska webbplatser så räcker inte ovan nämnda programmeringsspråk till. Då måste man använda sig av ett språk som kör på servern för att generera html-koden som ska presenteras. Säg att du ska skapa en sida där man kan logga in och det ska stå ett välkomstmeddelande med namnet på den som loggat in. För att veta detta namn så måste man köra en kod som kollar mot en databas eller fil vem som har loggat in och därefter generera html koden som skriver ut rätt namn. Här på w3schools finns riktigt bra guider om hur man kodar i ett språk som heter PHP som kan göra just detta.
 
Det finns flera andra språk som kan göra samma sak. Ett sådant språk är ASP, men ska man börja med webbutveckling idag så tycker jag det bästa är att börja koda i ramverket .NET och använda sig av språket C# som är ett modernare språk. Här finns en riktigt bra guide om hur man kommer igång med C#.NET och designmönstret MVC (Model View Controller).
 

Professionell hemsida utan att behöva koda

Du kan bygga professionella hemsidor utan att koda idag. Detta är tack vare att det finns riktigt bra publiceringsverktyg som sköter all kodning åt dig. Dock är du mycket mer låst och begränsad och får nöja dig med färdiga mallar för hur designen på sidan ser ut. Om detta är tillräckligt så finns det här riktigt bra guider om hur du kan skaffa gratis professionell hemsida.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela