billighemsida.blogg.se

Hej! Jag är en webbutvecklare som med den här bloggen vill dela med mig av tips och trix till dig som också är intresserad av att skapa hemsidor. Jag har testat många bra och billiga tjänster varav vissa faktiskt är helt gratis.

Skaffa billig domän

Publicerad 2013-12-25 20:14:38 i Hemsidor, Webbutveckling,

För att kunna nå en hemsida via ett namn som är enkelt att komma ihåg så behöver man en domän. Varje enhet som är uppkopplad mot internet får en IP-adress som ser ut som något i stil med 192.168.1.22. Att komma ihåg denna sifferkombination är inte speciellt lätt eller praktiskt. Därför har domäner uppkommit som kan se ut t.ex. såhär: ”minwebb.nu”. Att komma ihåg ett domännamn är mycket enklare och man kan ofta direkt på domännamnet läsa av vad sidan handlar om. Ibland erbjuds billiga domäner av företag när de har kampanjer.

 

Köpa domän via webbhotell

Vanligtvis köper man domän via sitt webbhotell. På webbhotell lagrar man sina hemsidor och väljer att koppla på domäner för att göra dem enklare att nå. Det finns många bra webbhotell att välja på och de flesta tar knappt någon avgift alls för det första året så att du ska kunna känna av om webbhotellet uppfyller dina krav.

 

Köpa domän på annat håll

Det är inte bara webbhotell som säljer domäner utan det finns även andra företag som erbjuder detta. Ett företag som säljer domäner kallas registrar och olika företag säljer olika typer av domäner. De företag som riktar sig mot Sverige säljer oftast åtminstone .se, .nu, .com och några till. Det är också just dessa tre typer av domäner du bör satsa på om du har Sverige som inriktning för dina hemsidor. Glöm inte att jämföra mellan de olika företagen så du får så billig domän som möjligt. Det är speciellt årskostnaden du bör titta på för att få en domän som blir billig i längden.

 

Alternativ lagring av hemsidor

Det är inte alltid man lagrar sina hemsidor hos webbhotell. Ibland använder man egen server står hemma eller på företaget och alltid är ansluten till nätet. Ibland väljer man istället att sälja ut denna tjänst och låta ett företag ha hand om ens servrar. Man kan också hyra in sig på servrar och konfigurera dem som man vill. Är du intresserad av detta ämne så finns här jämförelser mellan olika typer av billig hosting.

 

Erbjudanden på billig domän i december 2013

Just nu har både Binero och CityNetwork riktigt bra erbjudanden på billig domän när det gäller toppdomänen .SE. CityNetwork säljer domäner för 10kr styck och på Binero säljs de för 12,50kr styck. Denna avgift gäller för första året och därefter kommer ordinarie pris gälla.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela